Menu

Hangyairtás hatékony módszerek gyorsan | Rovarirtás

Hangyairtás

hangyairtásA hangyák alapvetően hasznosak a környezet számára, irtásuk minden esetben felelősséggel kell, hogy történjen. Az ember környezetében nem csak jelenlétükkel okoznak zavart, hanem a növényzetekben és az épületben is komoly károkat tudnak okozni. A hangyák minden esetben bolyban élnek. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan irtsuk őket. A hangyák nagyon érzékeny rovarok, ezért nem szükséges nagy környezeti terheléssel és durva mérgekkel irtani. A hangyairtás során leggyakrabban alkalmazott módszer a permetezés, de van lehetőség mérgezett csalétek alkalmazására és akár úgynevezett porozásra is. Mindegyik módszert a környezet és körülmények figyelembevételével kell alkalmazni. 

hangyairtásPermetezés lépései

Az eljárás lényege, hogy a gyártói utasítások szerint vízzel higított rovarirtószert permetezéssel a felületekre, a hangyák által használt vonulási útvonalakra, a góc helyére juttatjuk ki. A permetben lévő hatóanyagok megtapadnak a felületeken és miután a bennük lévő víz elpárolog biztosítható a hosszan tartó hatás. A felületeken lévő tiszta hatóanyag azonnal késleltetve fejti ki a hatását amikor a hangya érintkezik vele. A rovarirtószer gyorsan felszívódik a hangya testébe, de a mérgeződési, bénulási folyamat időt vesz igénybe.

Ahhoz, hogy az irtószer maradéktalanul kifejtse a hatását, hagyni kell két hétig a kezelt felületen. Ezt követően felmosással már ellehet távolítani.

Amennyiben, van háziállat, úgy a kezelés idejére mindenképpen el kell zárni a rovarirtószerrel kezelt felület közeléből, de miután a felületek megszáradtak az irtószerek gyermekekre, kutyákra-macskákra, és általában véve a melegvérű élőlényekre nem veszélyesek.

hangyairtóHangyairtás csalétekkel

A hangyairtás másik hatékony módszere a csalétkezés, és ezen belül is kétféleképpen lehet eljárni. Az egyik a hétköznapi szóhasználatban csak zselézés néven terjedt el, amit a szakma gélezésnek hív. Ezt a módszert a csótányirtásnál is rendszeresen alkalmazzák a rovarirtó szakemberek. A gélezés lényege, hogy az elfogyasztott gél méregtartalma késleltetett hatású. Így amikor az adott hangya elpusztul a társai belőle fogyasztva szintén erre a sorsra jutnak. Egyfajta láncreakciót indít el a hangyák között a mérgeződés. A másik egy por alapú mérgezett csalétek, amelyet a hangyák behurcolnak a bolyba és ott a társaik vagy elfogyasztják, vagy a behurcolt porral érintkezve pusztulnak el. A kétféle formuláció közül, hogy melyik a helyes választás, a helyszíni körülmények figyelembe vételével történik.

Hangyairtás Budapest és Pest megye teljes területén. Garantált mentesség! Gyors kiszállás. Hívjon most! +36 70 675 8584

rovarirtóCsalétek kihelyezés lépései

Az alkalmazott kezelés pontosan célzott. Ennek köszönhetően, nem kerül kezelésre indokolatlan területrész és nem jár semmilyen kellemetlenséggel, a kezelt területen  a megszokottak szerinti tevékenységet tudja folytatni komfortvesztés nélkül.

A gélezett felületekre vigyázni kell, hogy véletlenül se távolítsa el senki a csalétket. A gél hosszú időn át képes hatni, így rendkívül hatékony. Nagy előnye, hogy szelektív és kizárólag csak a hangyákat pusztítja.

A kezelés után a hangyák a kihelyezett csalétekből fogyasztva elpusztulnak. A hangya tetemeket nem szabad eltakarítani, mivel a hangyák egymás tetemeit is elfogyasztják. Ezzel felszámolhatjuk a vonulási útvonalat. 

rovarirtásHangyairtás porozással

A por kifejezetten olyan száraz helyiségekre lett kifejlesztve, ahol a permetezés nem alkalmazható. A hosszú hatástartósság az ilyen területeken maximálisan kitudja fejteni a hatását. Igen hatékony módszer.

A porozás lépései

A port a hangyák feltételezett vagy tényleges vonulási útvonalukra vagy azok keresztezésére kell kijuttatni. A porozás után kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy ne kerüljön a kezelt helyiség felületeinek közelébe gyermek és háziállat sem. A por nem mérgező, de a légutakon keresztül a szervezetbe jutva irritatív lehet.

Ennek a módszernek nagy előnyei, hogy hosszú időn keresztül képes a szer hatást gyakorolni, valamint erős ölő hatással bír. Fontos kiemelni, hogy a házi praktikák, mint például a sütőpor vagy a levendula a legtöbb esetben hatástalanok, így érdemes mindig profi rovarirtó szakemberhez fordulni, ha hangyairtásról van szó. Ezzel nem csak 1-1 példányt, hanem a teljes kolóniát, beleértve a királynőt ki lehet irtani. 

Hangyairtás Budapest és Pest megye teljes területén. Garantált mentesség! Gyors kiszállás. Hívjon most! +36 70 675 8584

Rovarirtás 100% garanciával
Rovarirtás 100% garanciával
Call Now ButtonHívás