Mit kell tennünk csótányirtás előtt és után?
Menu

Mit kell tennünk csótányirtás előtt és után?

A csótányoktól való megszabadulás komoly kihívást jelenthet napjainkban. Budapest vonzáskörzetéből rengeteg hívás érkezik ezzel kapcsolatban. A kártevők egyre rezisztensebbek a rovarirtó szerekkel szemben, ezért irtásuk kellő odafigyelést igényel. A megoldás legtöbbször nem a szakember segítségén múlik, sokat tehetünk mi is ellene megelőzéssel és utólagos odafigyeléssel.

Hogyan történik a csótányirtás és milyen előkészületek szükségesek?

A csótányok több mint 300 millió éve vannak jelen, ezért nem csoda, hogy nagyon alkalmazkodók. Noha világszerte több mint 4500 faj létezik, csak pár olyan köztük melyek beköltöznek otthonainkba. Hazánkban közülük legelterjedtebb a német csótány, amerikai csótány és a konyhai csótány.

A rovarirtás sokak szemében egyszerűnek tűnhet, legtöbbször azonban egy elhúzódó folyamat.

Első lépésként a hatékony csótányirtáshoz egy alapos nagytakarítás szükségeltetik, odafigyelve az élelmiszer tárolására és előkészítésére használt helyiségekre, mint például a konyha. Ellenőrizzük van-e megjavítandó vízvezeték, mivel a csótányok kifejezetten jól érzik magukat nedves környezetben. Amennyiben repedéseket észlelünk a falakon, azokat javítsuk ki.

Sokféle módszer alkalmazható csótányirtás céljából. Legtöbbször a permetezéssel vagy a gélezéses technikát alkalmazva juttatják az irtószert a felületekre. Ez kombinálható különböző csalikkal, ragacsos csapdákkal. Az irtószer fajtájának kiválasztása cégenként eltérő lehet. A legjobb, ha a módszerek kiválasztását a szakemberre bízzuk. Ne ragaszkodjunk egy „valakitől hallott, jól bevált technikához. Minden esetet egyediként kezelnek a rovarirtók, ők tudják a legjobban mi a megfelelő választás az adott helyzetben.

Mindenképp érdeklődjünk a kezelést követően a rovarirtószerek behatási idejéről, nem hoz eredményt az irtás, ha idő előtt lemossuk a vegyszert a felületekről.

Előfordulhat, hogy teljesen nem lehet eltüntetni a csótányokat egy kezelést követően, ez jellemző a súlyosan fertőzött otthonokra, intézményekre. Ebben az esetben nem kell pánikba esni, minden esetben kérjünk felvilágosítást a munkát végző szakembertől a garanciális kezelést illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás