Hangyairtás véglegesen, ne használjon spayt
Menu

Hangyairtás véglegesen, ne használjon spayt

„Hangyák vannak a konyhában, ami a kutyusunk tálja mellett látható leginkább. Használtunk hangyairtó sprayt, amitől jobb lett a helyzet, de nem a probléma nem szűnt meg teljesen” Sokszor kapunk ilyen és hasonló telefonhívásokat nap, mint nap. A hangyáktól való megszabadulás hihetetlenül frusztráló lehet.

Hangyairtás véglegesen, ne használjon spayt

Hangyairtás véglegesen, ne használjon spayt

A rovar maga pici, de közösségük nagy, ezért egy csak egy részüktől való megszabadulás nem tartja vissza a többit. Sok kártevővel szemben működik a módszer, ha eltávolítunk minden étel és vízforrást és lezárjuk a belépési pontokat. A hangyákat tekintve azonban elég egy parányi morzsa, vagy egy csepp szörp a padlón, termetük miatt pedig nagyon apró, alig látható repedéseken keresztül juthatnak be otthonunkba. A legrosszabb opció pedig, hogy be sem kell jutniuk, mert már fészket építettek valahol a falon belül a lakásban.

Amennyiben házilag támadunk a hangya ellen, kezdjünk hozzá okosan és előzzük meg a probléma kiújulását kellő odafigyeléssel. Azonban ha ez sem segít, előfordulhat, hogy irtószer használatához kell folyamodnunk.

Felejtsük el a hangyaspray használatát, mely ugyan mérgező, de alig oldja meg a rovarok okozta problémát. Ezzel a módszerrel csak megöli az akkor épp látható hangyákat, amit szintén elérhet egy nedves törlőkendő használatával, amit aztán kiöblít. Minden hangyatípus kolóniákban él, melyek több száz vagy akár millió hangyákból állnak egy vagy több tojásrakó királynővel az élükön. Irtás esetén meg kell szabadulni az egész fészektől, beleértve a királynőket és a növekvő kis egyedeket is, melyek a dolgozó hangyák következő generációja. Azok a lassú hatású irtószerek, melyeket nem ismernek méregként képesek erre. Ha ezt a fajta mérget édes vagy zsíros csalikba keverik, az etető hangyák ezt visszaviszik a fészekbe és megosztják társaikkal. Valószínűleg így tovább tart teljesen megszabadulni tőlük, de végül az egész kolónia elpusztul.

Most, hogy cikkünkből tanulva kicsit többet megtudott a hangyairtás lényegéről, gondolom kiderült, hogy ezt a feladatot érdemes szakember által elvégeztetni. Vannak ugyan hozzáférhető irtószerek, azonban nem mindegy milyen állagú és mennyire mérgező anyagot hordunk fel otthonunkban családunk és házi kedvenceinkre való tekintettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás