Darázsirtás a nyár habozást nem tűrő feladat
Menu

Darázsirtás a nyár habozást nem tűrő feladat

A természet csodás ajándék, mégis vannak olyan szereplői, akik komoly veszélyt jelentenek gyermekre, felnőttre, állatra, öregre, fiatalra. Minden kerti mulatságot, terasz bulit, vagy épp kirándulást meg tud mérgezni egy darázscsípés okozta kellemetlenség. És akkor, ha csak kellemetlenséget jelent, még olcsón megúsztuk.

Darázsirtás a nyár habozást nem tűrő feladat

Darázsirtás a nyár habozást nem tűrő feladat

Sokan allergiásak rá, illetve ha italba kerülve szájon belül, légzést akadályozó duzzanatot okoz egy csípés, életveszélyes állapot is előállhat egy baleset után. Ezért javasoljuk, sőt nyomatékosan kérjük, ha otthona, munkahelye, vagy nyaralója környékén darázzsal találkozik, ne habozzon, forduljon minden esetben szakemberhez.

Az irtás veszélyes és ha nem elég szakszerűen járunk el nem is hatékony. Mi, szakemberek is minden esetben felkészülünk védő ruházattal, és megfelelő mérgekkel.

A darázsfészek felkutatása az első feladat. Ha nem tudjuk a teljes fészket elpusztítani, az egész kísérlet felesleges volt. Felbőszítjük csak az állatokat, és egyre veszélyesebb lesz a jelenlétükben tartózkodni. Ne kockáztassunk házi módszerekkel.

A lódarázs fokozottan veszélyes. Azok számára is veszélyes lehet a csípése, akik alapesetben nem allergiásak semmilyen rovarméregre. Gyakran van szükség orvosi segítségre végtag csípés esetén is mert a szervezet maga nem tud elbánni a méreganyaggal.

A darázsirtó az adott területen pontosan feltérképezi hol helyezkednek el a fészkek, és csak utána kezdi meg az irtást. A darázsirtás során a rovarok védekezésbe lendülnek, ami fokozza a csípési kedvüket. Védőruha nélkül jelen lenni nem ajánlott a folyamat során. Kiváncsiskodó gyerekek semmiképp ne tartózkodjanak az érintett térben. Ha egy fészek minden egyede elpusztult, az után lehet egy következőnek nekifogni. Ha egyszerre több fészeknyi darázs támad nekünk, még a védőruha is kevésnek bizonyulhat.

Mindenkit kérünk, ha darazsak jelennek meg gyümölcseik, italaik környékén, fokozott óvatossággal fogyasszanak a területen, és amint lehetséges, hívjanak szaksegítséget, hogy újra biztonságos legyen a kerti mulatság, és a nyár minden percét önfeledten élvezhesse az egész család, vagy épp baráti kör.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás