A rovarirtás főszereplői, és lehetséges megoldások ellenük
Menu

A rovarirtás főszereplői, és lehetséges megoldások ellenük

Itt a nyár, él a természet és burjánzik. Hív minket a zöld világ, de ahogy kitesszük a lábunkat akár csak a negyedik emeleti teraszunkra, máris szembe kell néznünk a friss levegő élvezetét megzavaró tényezőkkel. A sörre jön a darázs, a húsra a légy, a megvágott citromra a muslinca és nem is ismerünk fel minden támadó repkedőt.

A rovarirtás főszereplői, és lehetséges megoldások ellenük

A rovarirtás főszereplői, és lehetséges megoldások ellenük

Persze néha még a saját házában sincs biztonságban az ember. A mosogatóban csótány koppan. Ha nyaralni megy, megdöbbenve látja, hogy a szomszéd szobában éppen poloskairtás zajlik. A kismacskák fészke bolhairtás előtt áll, és a hangyák is állandóan lesben állnak a gyerekek által széthagyott morzsákra. Anyaként néha detektívnek érzi magát az ember, hogy rájöjjön, ki csente el, és rejtette a párnája alá, az utolsó zacskó csipszet a kamrából. Nem lenne rossz, a hangyák előtt rátalálni a szinte üres zacskóra. A konyhában persze tavasztól télig tart a hangyairtás a kihelyzett csalikkal. De ki gondolna arra, hogy a gyerek ágya is hangya csalivá változhat, egyetlen óvatlan pillanat alatt. Valójában minden anyuka, de ez egy másik történet.

Vannak rovarok, amik ellen felvehetjük a harcot családi kupaktanács utáni haditervvel. Gyerekek ágyának biztonságban tartására például remek megoldás egy kamra kulcs, titkosan, pontosan elhelyezve, hogy hogy esetleges betolakodást azonnal észlelhessenek a felügyeletet biztosító felnőttek. Persze itt sokkal inkább történik a gyerek kamramentesítése, mint rovar elleni támadás. A hangyairtás legtöbb esetben sikeresen zajlik a családok életében. Vannak azonban veszélyesebb rovarok, vagy nehezebben kiirtható fajok.

A darázsirtás több szempontból is veszélyes tapasztalatlan próbálkozó esetén. Egy sikertelen irtás során febőszített darázs család egészségügyi veszélyeket is hordozhat, nem csak az irtóra, hanem minden jelenlévőre 10-30 méteres körzetben. Egyetlen csípés is lehet végzetes szerencsétlen helyen, vagy allergiás ember számra. Ne kísértsük a sorsot! Forduljunk szakemberhez.

A csótányirtás esetében leginkább megelőzni javasoljuk, de az irtás esetén is sok esetben hatékonyabb szakértőhöz fordulni.

Az ágyi poloska esetében a hatékony módszerhez mindenképp szakérő bevonására van szükség.

A rovarirtás színes palettája állattani ismereteket, méreg használati képzettséget és rutint követel. Bármilyen ízelt lábútól szeretne megszabadulni, forduljon hozzánk bizalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás