A darázsirtás a fészek megszűntetésével válik sikeressé?
Menu

A darázsirtás a fészek megszűntetésével válik sikeressé?

A darázsfészek veszélyes és félelmetes is lehet, bár ezek a rovarok nagyrészt jótékony hatással bírnak: eltávolítják a nem kívánt kerti rovarokat. Az emberekben ősi félelmet keltenek, mivel elsődleges védekezésük a szúrás, minden és mindenki ellen ezzel a taktikával védekeznek. A darazsak fészkének eltávolítása kisebb-nagyobb kihívást jelenthet, de amíg van erre megfelelő szakmai segítsége, nem lehet nagy baj.

A darázsirtás a fészek megszűntetésével válik sikeressé?

A darázsirtás a fészek megszűntetésével válik sikeressé?

Hogyan néz ki egy darázsfészek?

A darázsfészek egy papírszerű szerkezet, mely a darazsak által rágott fából készül. Mérete a kolónia méretétől függően változhat, akár kosárlabda nagyságú is lehet. A legtöbb fészek csepp alakú és egyetlen bejárattal rendelkezik.

Hogyan találjuk meg a fészket?

Kövessük a darázs repülési útvonalát. Ahogy közeledünk, a fészekhez úgy tűnhet, mintha egy miniatűr reptér zajait hallanánk. Egy kis csalétek kihelyezésével, mely lehet gyümölcs vagy cukros víz, könnyen megfigyelhető mozgásuk.

Veszélyes-e a darázsfészek?

A darazsak többnyire ártalmatlan lények, viszont támadnak, ha fenyegetve érzik magukat. Hajlamosak a forgalomtól és zajtól távol eső területeken letelepedni, ezért többnyire fákban vagy a házak magas pontjain találják meg őket. Éppen ezért hívjon szakembert, akiknek nagy tapasztalatuk és megfelelő felszerelésük van a biztonságos eltávolításhoz.

A darázsirtás egy előre megtervezett terv szerint halad. Miután a szakember felmérte a helyzetet, az irtást pontosan megtervezi, a szükséges tárgyi eszközöket előkészíti. Az irtás rendszerint a kora reggeli vagy naplemente után történik mivel ilyenkor a darazsak többsége a fészekben található. Különböző darázsirtó módszerek léteznek a teljes kolónia kiirtására. Az aeroszolos spray formájában kapható darázsirtóhoz magunk is hozzájuthatunk, ezek beszerezhetők az üzletek polcairól.

A professzionálisan alkalmazott irtószerek lehetnek gázok, darázsirtó habok, illetve vannak szakemberek, akik tűzzel is dolgoznak. Bármelyik módszert is használjuk, nagyon körültekintően kell eljárni egyrészt a saját magunk másrészt környezetünk megóvása érdekében. A sikeres darázsirtás érdekében mindenképp konzultáljon szakemberrel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás