Miért szükséges a rovarirtás otthonainkban?
Menu

Miért szükséges a rovarirtás otthonainkban?

Egyes rovarok egyáltalán nem ártalmasak, jelenlétük nem jelent veszélyt. Más rovarok azonban jelentős károkat okozhatnak, betegségeket terjeszthetnek. A rovarirtó intézkedések csökkenthetik vagy kiküszöbölhetik mind az ártalmatlan, mind pedig a veszélyt jelentő kártevőket.

Miért szükséges a rovarirtás otthonainkban?

Miért szükséges a rovarirtás otthonainkban?

A kártékony rovarok közé tartoznak:

Ágyi poloska – az ágyi poloska apró, sárgásbarna színű rovar. Nem repül, de gyorsan mozoghat a padlón, falakon és mennyezeten. Anőstény több száz tojást tojhat élete során. Kellemetlen csípésük miatt ártalmasak, bár nem terjesztenek betegségeket. , ennek ellenére a poloskairtás szükségszerű megjelenésük esetén.

Szúnyogok és kullancsok – csípésükkel ezek a bogarak nem csak irritációt okoznak, de a vérrel való táplálkozás miatt közvetlenül betegségeket terjeszthetnek komoly egészségügyi problémákat okozva.

Csótány – köztudottan szennyezik az élelmiszereket és terjesztik a betegségeket, mint például a szalmonellózist. A csótányok elrejtőznek a falak repedéseiben és fedett területeken majd éjjel másznak elő élelmet és vizet keresve. Sokszor már csak akkor vesszük őket észre mire számuk megnövekedett és látható károkat okoztak. A csótányirtás már megjelenésük első jeleinél szükségszerű.

Darázs – a darazsak ugyan betegségeket nem terjesztenek, annál inkább veszélyesek az emberre. E mérgező rovaroknak az allergiás reakciói több ezer sürgősségi ellátást és számos halálesetet okoznak. A darázsirtás mindenképp szakember feladata, hiszen a felbőszült darazsak rajban támadva sokkal veszélyesebbek.

Hangyák – a hazánkban előforduló hangyák nem mondhatóak veszélyesnek, inkább kellemetlenségeket okoznak. A vöröshangya csípését minannyian ismerjük, nem kellemes. Nagyobb gondokat bizonyos fajok a fa épületek szerkezeteiben okozhatnak. A hangyairtás sok esetben házilag is megoldható, bár csak akkor sikeres, ha az egész fészket sikerül felszámolnunk.

Bolha – ezek az apró ugráló rovarok veszélyesnek mondhatók. Legtöbbször házi kedvenceink hurcolják be magukkal otthonainkba. Csípésük kellemetlen, viszkető. Egyes kutatások szerint a 2000-es években csípésükkel átadható betegségek száma megháromszorozódott. A bolhairtás mindenképp hozzáértést és szaktudást igényel, mint a rovarirtás általában, tehát bízzuk szakemberre a feladatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás