Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól, hangyairtás
Menu

Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól, hangyairtás

Az év nagy részében komoly problémát okozhatnak a hangyák bár a hideg hónapokban kevésbé aktívak. Az itt található néhány jótanács segíthet önnek a hangyairtással kapcsolatban.

Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól, hangyairtás

Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól, hangyairtás

A hangyákról általában

Számos hangyafaj előfordul hazánkban azonban a vöröshangya a legbosszantóbb közülük hiszen csípése fájdalmas és irritációt okoz. A hangyáktól való megszabadulás érdekében meglehetősen fontos meghatározni melyik fajjal is állunk szemben. A legtöbb ember felismeri a közönséges fekete hangyát, viszont például a fáraó hangyát már nehezebb azonosítani, ami azért fontos, mert a hangyairtó módszer velük szemben eltérő. Mellesleg ez a hangyafaj beltéri kártevő, otthoni élelmet keresve gyakran magas cukor és fehérjetartalmú élelemforrást kutat.

A hangyákat jellemzi, hogy a legtöbb hangyacsaládnak királynéja van, aki a fészekben marad. A királynőt el kell pusztítani ahhoz, hogy a hangyaprobléma teljesen megszűnjön. A repülőhangyák elsősorban termékeny női hangyák, májusban vagy júniusban elhagyják a fészket majd új fészkeket alkotnak.

A hangyairtás előtt fontos megkeresni hol található a fészek. Ha a hangyák a házon belül találhatóak kövesse az útvonal forrását. Házon belül a szerkezetben lehetnek, a kertben pedig a föld alatt lelhet rájuk. Ha nincs bizonyíték a hangya szabadba jutására, akkor az irtás a lakásban lesz szükségszerű.

Amennyiben a házon belül történik az irtás távolítson el minden lehulló ételmaradékot és folyadékot a kezelendő területről. Ha a kertben szükségszerű a kezelés, az esetleges kerti edényeket, bútorokat legalább két méterre helyezze el az az irtás területétől. , hogy kiteljesedjen a rovarirtó szerek használata.

A legtöbb hangya a szabadban fészkel. Hogy megakadályozzuk a bejutásukat megelőző intézkedésekre van szükség. Ez házilag úgy oldható meg, hogy kültéri hangyák eltávolítására kifejlesztett hangyairtó szerrel permetezze be kívülről a házát, beleértve az ablak és ajtókereteket, valamint a szellőzőnyílásokat.

A repülőhangyák a korai nyári hónapokban okozhatnak kellemetlenséget. Kültéren nem érdemes az irtásukkal foglalkozni, viszont házon belül alkalmazhatóak a rovarirtó aeroszolok. Az ablakok kinyitásával is segíthet a helyzeten hiszen ezek a rovarok a levegőben érzik jól magukat. Nem utolsó sorban ez a legzöldebb megoldás is egyben.

A fent említett egyszerű módszerekkel sikeres lehet a házi hangyairtás, ha mégsem sikerül megszabadulni tőlük kérje szakember segítségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás