A szorgos, pici állat nem mindig kincs: hangyairtás hatékonyan
Menu

A szorgos, pici állat nem mindig kincs: hangyairtás hatékonyan

Tavasz, nyár, ősz tél. Szárnyas, vörös, fekete. Kint-bent. Kicsi- nagy. A hangyák világának szokszínűsége határtalan. Ennek megfelelően az általuk okozott bosszússágok száma is a végtelenbe tart, és tovább.

A szorgos, pici állat nem mindig kincs: hangyairtás hatékonyan

A szorgos, pici állat nem mindig kincs: hangyairtás hatékonyan

Akkor sem szeretünk találkozni velük, amikor egy réten piknikezés közben támadják meg gondosan összekészített elemózsiánkat, vagy ha ruhánk alá bemászva összecsípnek bennünket. A kerti munka során is gyakori kellemetlenség okozók ezek az apró, jólszervezett teremtmények. Ezekben az esetekben még megbocsájtunk nekik, hisz mondhatjuk, hogy itt még valójában az ő világuk van. Ellenben, amikor családiháznk, lakásunk egy-egy frekventált pontján találkozunk velük, például egy véletlen nyitvahagyott mézesüveg belső falán, már a semmiféle elnézést súgó érzelem nem jelenik meg bennük. Az én házam, az én váram. Tartja a mondás, ami persze a hangyák világában nem hírsült el, bámilyen szép építményeket tudnak is építeni. Egy szó, mint száz, ha házon belül hangyagyülekezőt találunk azonnali megoldást szeretnénk. A házilag használt hangyairtó szerek esetében nagy figyelemmel kell eljárnunk, mert minden esetben fajspecifikusak. Figyeljük meg az éppen megjelenő egyedeket méretük, színűk alapján, és ha szerencsénk van, a háztartási boltban olyan kiszolgálóval találkozunk, aki be tudja azonosítani a nálunk tanyát verő hangyákat, és a megfelelő szerrel térünk haza. A lakásban olyan helyre tegyük a mérget, annak előírásai alapján, ahol kisgyermek, kutya, esetleg egyéb házi kedvenc nem fér hozzá. A pro alapú, szórást igénylő szerekkel különös elővigyázatossággal járjunk el.

Az hatékony irtás szempontjábol fontos felmérni, hogy a hangyák épp úton vannak, vagy már letelepedtek a házunk falában. Sajnos semmilyen burkolat nem állítja meg őket, ha kiszemelnek maguknak egy útvonalat vagy területet.

A hangya egyedül életképtelen, ezért is vannak mindig csapatban, sorban, és egymást megtartó közegben. Ha a családjukat veszélyben érzik, hamar költözőre fogják, viszont a hangyairtás során fontos, hogy házunk egyetlen pontja se legyen vonzó a rovarok számára. Ha többszöri próbálkozásra is kudarcot vallunk a hangya elleni harcban, hívjunk szaksegítságet, hogy hosszútávon elvégezze a hangyairtás hálátlan feladatát. A szakember ismeri a fajokat és a megfelelő módszer kiválasztása sem fog neki gondot okozni. Forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás