Menu

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

Az ágyi poloska rejtőzködő kártevő. Elbújhatnak mindennapi tárgyai között, megharaphatják éjszaka, ami fájdalmas vörös foltok megjelenését okozhatja akár az egész testen. Mivel a poloskák apró méretűek, képesek elrejtőzni szinte minden rejtett repedésben, hasadékban.

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

A poloskák által használt leggyakoribb bújóhelyek:

  • Ágy, ágyneműtartó és matrac

Az ágy az egyik legnépszerűbb bújóhely a poloskát tekintve. Ezek az állatok érzékelik az emberi test hőjét és a kibocsájtott széndioxidot így könnyen megtalálják az emberek által leggyakrabban használt helyeket.

  • Repedések az ágykeretben

A poloskát tényleg mindenhol megtaláljuk. Gyakran elrejtőznek a fa repedéseiben, illetve ahol a láb és fejtámla találkozik az oldalsínekkel. Ahogy a poloskák száma nő, újabb búvóhelyet keresnek maguknak az emberek közelében.

  • Ágynemű

A fent említett helyek mellett a poloska élhet az ágyneműben, párna és paplanhuzatokban is. Szerencsére sokkal könnyebb észrevenni a poloska nyomait az ágyneműn a matraccal ellentétben.

  • Szőnyegek, szőnyegpadló

A szőnyegek is tökéletes búvóhelyet biztosítanak a poloskáknak. Általában az otthonaikban gyakran használt helyiségek szőnyegeiben rejtőznek el, például a hálószobában vagy a nappaliban. A poloskák könnyedén megtalálják ezeket a helyeket a cipő talpáról, vagy a földön hagyott táskákról lemászva.

  • Kanapék és más kárpitozott bútorok

Függetlenül attól hol fészkelte be magát a poloska, a későbbiekben bútoraikba is beköltözhetnek. Legfőképp a fotelek, kanapék alján fordulhatnak elő.

Ezeken a helyeken kívül még felbukkanhatnak: bőröndben, fali dekorációk mögött, könyvekben, éjjeliszekrényben és elektronikai berendezésekben.

A poloskairtás mindenképp szakember feladata. A fertőzöttség mértékétől függően különböző szakszerű ágyi poloska irtás módszerek alkalmazhatók. Mindenképp érdemes tájékozódni egy poloskairtást végző cégnél az irtást illetően.

A poloskák irtása a következőképpen zajlik:

1. Lépés – A poloska jelenlétének észlelése

Ha látott ágyi poloskára utaló jeleket hívjon fel egy rovarirtó céget. Ezek a rovarok nehezen megtalálhatók, de a szakemberek telefonon segítséget nyújtanak keresésükben.

2. Lépés – Végrehajtás

A helyi ellenőrzés és a helyzet értékelésének befejezése után rovarirtó szakember felajánlja a lehetséges kezelési módokat. A helyzet súlyosságának és preferenciájának alapján egy kezelési tervet fog javasolni. Ez a módszer megcélozza mindazokat a helyeket, ahol az ágyi poloska és annak lárvái előfordulhatnak.

3. Lépés – Monitor

A legtöbb esetben kétszeri kezelést javasolt, illetve a második kezelésnél ismét ellenőrzik a rovarok mennyiségi jelenlétét. E három lépés követésével sikeresen megszabadulhatnak a nem kívánt rovaroktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now ButtonHívás