Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei
Menu

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

Az ágyi poloska rejtőzködő kártevő. Elbújhatnak mindennapi tárgyai között, megharaphatják éjszaka, ami fájdalmas vörös foltok megjelenését okozhatja akár az egész testen. Mivel a poloskák apró méretűek, képesek elrejtőzni szinte minden rejtett repedésben, hasadékban.

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

Az ágyi poloska irtás hatékony módszerei

A poloskák által használt leggyakoribb bújóhelyek:

  • Ágy, ágyneműtartó és matrac

Az ágy az egyik legnépszerűbb bújóhely a poloskát tekintve. Ezek az állatok érzékelik az emberi test hőjét és a kibocsájtott széndioxidot így könnyen megtalálják az emberek által leggyakrabban használt helyeket.

  • Repedések az ágykeretben

A poloskát tényleg mindenhol megtaláljuk. Gyakran elrejtőznek a fa repedéseiben, illetve ahol a láb és fejtámla találkozik az oldalsínekkel. Ahogy a poloskák száma nő, újabb búvóhelyet keresnek maguknak az emberek közelében.

  • Ágynemű

A fent említett helyek mellett a poloska élhet az ágyneműben, párna és paplanhuzatokban is. Szerencsére sokkal könnyebb észrevenni a poloska nyomait az ágyneműn a matraccal ellentétben.

  • Szőnyegek, szőnyegpadló

A szőnyegek is tökéletes búvóhelyet biztosítanak a poloskáknak. Általában az otthonaikban gyakran használt helyiségek szőnyegeiben rejtőznek el, például a hálószobában vagy a nappaliban. A poloskák könnyedén megtalálják ezeket a helyeket a cipő talpáról, vagy a földön hagyott táskákról lemászva.

  • Kanapék és más kárpitozott bútorok

Függetlenül attól hol fészkelte be magát a poloska, a későbbiekben bútoraikba is beköltözhetnek. Legfőképp a fotelek, kanapék alján fordulhatnak elő.

Ezeken a helyeken kívül még felbukkanhatnak: bőröndben, fali dekorációk mögött, könyvekben, éjjeliszekrényben és elektronikai berendezésekben.

A poloskairtás mindenképp szakember feladata. A fertőzöttség mértékétől függően különböző szakszerű ágyi poloska irtás módszerek alkalmazhatók. Mindenképp érdemes tájékozódni egy poloskairtást végző cégnél az irtást illetően.

A poloskák irtása a következőképpen zajlik:

1. Lépés – A poloska jelenlétének észlelése

Ha látott ágyi poloskára utaló jeleket hívjon fel egy rovarirtó céget. Ezek a rovarok nehezen megtalálhatók, de a szakemberek telefonon segítséget nyújtanak keresésükben.

2. Lépés – Végrehajtás

A helyi ellenőrzés és a helyzet értékelésének befejezése után rovarirtó szakember felajánlja a lehetséges kezelési módokat. A helyzet súlyosságának és preferenciájának alapján egy kezelési tervet fog javasolni. Ez a módszer megcélozza mindazokat a helyeket, ahol az ágyi poloska és annak lárvái előfordulhatnak.

3. Lépés – Monitor

A legtöbb esetben kétszeri kezelést javasolt, illetve a második kezelésnél ismét ellenőrzik a rovarok mennyiségi jelenlétét. E három lépés követésével sikeresen megszabadulhatnak a nem kívánt rovaroktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás