Hangyairtás házi praktikák - pár tipp otthonra
Menu

Hangyairtás házi praktikák – pár tipp otthonra

Elég csak véletlenül pár szem morzsát hagyni az asztalon, és pár óra múlva a legtöbb lakásban már elkezdhetjük pusztítani a kéretlen látogatóinkat, a hangyákat. Ismerős a szituáció? Sajnos ha a hangyák megjelennek valahol, akkor igen macerás elűzni őket onnan.

Hangyairtás házi praktikák - pár tipp otthonra

Hangyairtás házi praktikák – pár tipp otthonra

A házi praktikák segíthetnek elűzni, kiirtani őket, de van az a pont, amikor már szakember segítségét kell hívni, mert az otthoni ötletek befuccsolnak. Lássunk néhány trükköt a házi hangyairtásra, mindenképpen ezekkel kezdjük!

1. tipp – Sütőpor, szódabikarbóna, fahéj használata:

A sütőpor, szódabikarbóna vagy fahéj használat igen népszerű hangyairtási módszer. A hangyák alapvetően érzékenyek a szagokra. A legtöbb házilagos hangyairtás erre épít. A vonulási területekre szórt sütőpor, vagy fahéj elzárja a vonulásukat. Sok esetben a rovarirtó szerek hatására a hangyák vissza vonulnak, de sajnos ez nem tart pár napnál tovább.

2. tipp – Cukorral az invázió ellen:

A cukor is egy klasszikus természetes hangyairtó. Ezek az állatok igen érzékenyek a szagokra, és különösen kedvelik a cukrot. A cukorhoz érdemes vizet adni, az így kapott masszát pedig belerakhatjuk egy tálkába vagy akár egy szivacsot is átitathatunk vele. A cukros lébe az állatok beleragadnak és elpusztulnak. A tálkát vagy szivacsot időről időre meg kell tisztítani az elhullott állatoktól, így ez a módszer nem biztos, hogy a leggusztusosabb otthoni megoldás a hangyák ellen.

3. tipp – Ecet:

Az ecet szagát nemcsak az emberek nem kedveli túlságosan, de a hangyák is utálják. Hogy ne a tömény ecetet kelljen belélegeznünk, hígíthatjuk is. Töltsük bele egy fújós flakonba a folyadékot, jártjuk végig a házat, és fújjuk be bátran azokat a területeket, ahol már találkoztunk hangyával az elmúlt időszakban. Ügyeljük arra, hogy a kis rések se maradjanak ki!

4. tipp – Citromkarikák:

Talán meglepő, de a citrom is nagyon hatásos tud lenni ellenük. Citromkarikák elhelyezése jó ötlet a kritikus pontokra, de az se rossz megoldás, ha némi citromot facsarunk a felmosóvízbe, és áttöröljük vele a padlót. Érdemes más praktikával együtt kombinálni a sikeresség érdekében.

5. tipp – Levendula:

Szórjunk levendulát oda, ahol a rovarok be tudnak jönni a házba, így biztosan nem fognak bevándorolni hanem megfordulnak.

A legtöbb házi praktikát csak pár napig lehet alkalmazni, tehát ha már belefáradtunk akkor mindenképpen hívjunk szakembert, de meg lehet próbálkozni a boltba kapható rovar irtó szerekkel is.

A hangya irtás házilag sok esetben nem működik: mint ahogy korábban is írtam, a hangyák rendkívül érzékenyek a szavakra, ezért a legtöbb szúrós szagú szert a hangyák messziről elkerülik, illetve ha elzárjuk a vonulási útjaikat az nem jelent azt, hogy ők nem találnak maguknak másik utat ahol bejöjjenek és tovább bosszantsanak minket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás