Csótányirtás házilag? 3 tuti tipp a csótányok ellen
Menu

Csótányirtás házilag? 3 tuti tipp a csótányok ellen

A csótányok jelenléte a lakásban nemcsak kellemetlen, hanem betegségeket előfordulását is okozhatják az ott lakók számára. Közvetlen érintkezéssel nagyobb esélyünk van a fertőzések és betegségek kialakulására. Sajnos a rendszeres takarítás nem mindig elég a csótányok megjelenése ellen. A legtisztább lakásokba is beférkőzik a csótány.

Csótányirtás házilag? 3 tuti tipp a csótányok ellen
Csótányirtás házilag? 3 tuti tipp a csótányok ellen

Régi társasházak pincéjéből elő mászhatnak, de az utcákról is bemászhatnak vagy az áruházakban kapható zöldséggel, illetve gyümölccsel is behozhatóak az otthonunkba. A ritkább esetek közé tartozik, de már az is előfordult, hogy költözés során a bútorokban megbújva fészkelték be magukat az új otthonunkba. Ha sóhosszú távon nem szeretnél velük közösen együtt élni, akkor megjelenésükkor azonnal cselekedj. Hiszen ahol egyet látsz, ott több is van. Nagyon gyorsan szaporodnak és ha későn kezded el házilag az irtásukat, akkor már csak szakember segíthet.

A megelőzés nagyon fontos. A legtöbbet azzal tehetünk az ügy érdekben, hogy a falon látható és kevésbé látható repedéseket betömjük. Ha mégis megjelennek az otthonunkba, akkor megpróbálhatjuk házilag, de ha ez nem sikerült, akkor egyből hívjuk a rovarirtás szakembereit.

3 tuti tipp, hogy házilag is sikeres legyen a csótányirtás:

Citrom és uborka

Ez a módszer inkább a megelőzésre szolgál! Facsarj le egy fél citromot és kend be vele azokat a repedéseket, ahol bejuthatnak a csótányok és ne felejtkezzünk meg a küszöböt is bekenni vele. Másik jó alternatíva, ha 4 fél citromot lecsavarsz és a forró felmosóvízbe bele teszed a levét. Mivel nem bírják a citrom illatát, ezért a lakásba se fognak bemenni ezek a kártevők.

Uborkával is távol tudod őket tartani, mivel ennek sem kedvelik az illatát. Hámozd meg az uborkát és rakd azokra a helyekre, ahol be tudnak jutni a lakásodba.

WD-40 a tuti csótányirtó

Ezt a sokoldalú terméket bevetheted a csótányok ellen is. fújd be vele a küszöböt, ablakpárkányt és azokat a helyeket, amik veszély zónát jelentenek. Arra viszont nagyon ügyelj, hogy semmiképpen se lélegezd be és a szer használata után egyből szellőztess is ki.

Szódabikarbóna és cukor

Ha nem sikerült távol tartani a csótányokat és már bent tanyáznak a lakásodban, akkor ennek a két anyagnak a keveréke a te megmentőd. Egy rész szódabikarbóna, egy rész cukor és kész is van a keverék. A cukor oda vonzza őket a szódabikarbóna pedig elpusztítja. De, ha nem kapsz a boltba szódabikarbónát, akkor sütőporral is tudod helyettesíteni. A hatás ugyan az lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívás