Haccp tel.szám:

+36 70 946 9992

Menu

Darázsirtás

Darázsirtás részletei

A darázsirtás fontosabb lépései. Minden amit érdemes tudni róla és a rovarokról. A darazsak szokásairól és az ellenük való védekezésről.

Miért veszélyesek a darazsak

A darázs rendkívül agresszív rovar. Közülük is talán a lódarázs az amit a legjobb elkerülni. Kizárólag a darázsfészek védelme az elsődleges. A királynő nem fontos számukra, nem kötődnek hozzá, mint a méhek. Ezért, ha bárki a közelébe merészkedik azonnal támadni fognak. És nem egyedül! A darazsak rajokban szállnak harcba, több ezren is akár egyszerre. A darázs ráadásul nem csíp, hanem szúr. A különbség még az is a méhekkel szemben, hogy a fullánkját nem csak egyszer tudja használni. Képes folyamatosan fájdalmat okozni vele, ezért is nagyon veszélyes! És akkor ezt meglehet szorozni még pár ezer társával.

Darázscsípés és fertőzés

A darazsak mindenre rászállnak amit találnak és még dögevők is. Bármilyen hulladék vagy rothadó tetem, ételmaradék megfelel számukra. Így szó szerint a lábukon hordják be bárhová a baktériumokat. Plusz az elhullott darázs tetemek is kifejezetten fertőzőek. Továbbá, ha valakit megszúr egy darázs és netán allergiás rá, azonnal orvoshoz kell vinni. A méreg azonnal kifejti a hatását. A szervezetben hirtelen felszabaduló hisztamin és más kémiai anyagok együttese értágulatot és légúti görcsöt idéznek elő. Az anafilaxiás sokk tünetei: légszomj, fulladás érzés, vérnyomás csökkenése, sápadtság, verejtékezés, szapora pulzus, eszméletvesztés. Azonnali orvosi beavatkozás szükséges adrenalininjekció beadásával. Érdemes tehát kivizsgáltatnia magát mindenkinek.

A darázsirtás menete

Amikor valaki darazsat lát szállni a lakása, háza és kertje közvetlen közelében, akkor szinte biztosra veheti hogy darázsfészek is van. Leleményesen tudnak fészket rakni a darazsak. A fa odvába vagy a földben lévő lyukakban ugyanúgy jól érzik magukat, mint a padlástérben, az eresz alatt vagy egy gipszkartonfal mögött. Extrém esetekben még kidobott bútorokban, vagy erkélyen hagyott matrac és fotel is tökéletesen megfelel nekik. Ha fal mögött húzódnak meg, akkor meg kel figyelni az úgynevezett röplyukat amin ki- és be közlekednek. Ezen a lyukon keresztül is tökéletesen kivitelezhető a darázsirtás, és véglegesen kilehet őket irtani. A fészek ott maradhat, ha nem akarja senki, hogy kibontsuk a falat, mivel a darazsak még egyszer ugyanabba a fészekbe nem telepednek meg. A darázsirtó speciális védőöltözetben közelíti meg a darázsfészket. Majd az erre kifejlesztett hatékony rovarirtó permettel lekezel mindent. Az elpusztult darazsakat és a fészket is eltávolítja.

Darázsirtás Budapest és Pest megye teljes területén. Gyors kiszállás. Garantált mentesség! Hívjon most!

Rovarirtás 100% garanciával
Rovarirtás 100% garanciával
Call Now ButtonHívás